Hel majskyckling persillade

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Hel majskyckling persillade

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Majskyckling (hel)

1.0 

styck

Rosmarin

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Aromsmör:

 

Smör

75.0 

gram

Persilladekrydda

2.0 

tsk

eller

 

Persilja

3.0 

kvistar

Vitlök

1.5 

klyftor

Schalottenlök

1.5 

st små

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Grönsallad

200.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Seguin

Kryddigt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 503 gram)

Ingredienser

Majskyckling (hel) 1.0 styck  

Rosmarin 1.0 msk  

Salt  

 

Aromsmör:

Smör 75.0 gram  

Persilladekrydda 2.0 tsk  

eller 

Persilja 3.0 kvistar  

Vitlök 1.5 klyftor  

Schalottenlök 1.5 st små  

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl  

Grönsallad 200.0 gram  

Olivolja 1.0 msk  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 190ºC.

  2. Aromsmör: Finns tillgång till persillade-krydda, används denna till aromsmör. Eller: Finhacka persilja, vitlök och lök. Blanda med smör och tillsätt lite salt.

  3. Lossa försiktigt skinnet på kycklingens bröst med fingar och handen. Tryck in kryddsmör mellan skinn och kött.  Krydda ovanpå med hackad rosmarin.

  4. Sätt in i ugn i ca 1 tim (stektemp. 70°C). För knaprigare yta: Använd grillen mot slutet. Ta ut ur ugnen och låt vila 10 minuter.

  5. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackning.

  6. Skölj och riv sallaten i bitar. Tillsätt lite olivolja. Krydda lätt.

Kockens kommentar

Majskyckling är uppfödd på majs och anses extra god. Naturligtvis kan man använda vanlig kyckling till detta recept.

Fler recept inom Kyckling i ugn

Liknande recept som Hel majskyckling persillade

Annonser