Örtbakad lammytterfiléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Örtbakad lammytterfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Lammytterfilé
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 tsk

      Rosmarin (torkad)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 3 krm

      Chilipulver
    •  

      Salt
    • 2 msk

      Olivolja
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Långkornigt ris
    • 200 gram

      Haricots verts (färska)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 120°C.

    2. Skala och mosa vitlök. Gnid in köttet med vitlök, rosmarin, timjan, chilipulver och salt.

    3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek köttet hastigt på hög värme tills det får en fin stekyta runt om.

    4. Sätt in köttet i ugn i cirka 20 minuter, till innertemperatur 60°C. Låt vila 15 minuter. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.

    5. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    6. Koka haricot verts i cirka 5 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Sås av steksky - grundrecept

Sås av steksky - grundrecept

  • 10 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddheta lammrätter är inte så vanligt förekommande, men väl kryddiga lammrätter. Lammköttet eller tillbehören kryddas ofta på klassiskt vis med vitlök och rosmarin och/eller med andra kryddor.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mongolsk lammytterfilé
Om oss