Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.80 kilo

      Sötpotatis
    •  

      Matolja till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Hela ungsbakade: Sätt ugnen på 225°C. Tvätta potatisen och picka hål med gaffel. Halvera ev. för att korta tillagningstiden. Pensla i så fall ytan med lite matolja. Lägg på galler över ugnsplåt. Sätt in.

    2. Ungstid 40-70 min. 175 gram/st cirka 50 minuter. Känn med sticka om de är mjuka. Baka ej för länge.

    3. Ta ut, snitta och tryck till mittöver så att den öppnar sig. Salta lätt.

    4. Skivade i ugn: Sätt ugnen på 250°C. Alternativt grill. Skala (ej nödvändigt) och skiva potatisen. Smörj en ungsform och lägg ner skivorna. Smörj ytorna med lite matolja. Salta lätt.

    5. Ungstid cirka 15 minuter, vänd efter halva tiden.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Sötpotatis är en rotfrukt (ej potatis) med stärkelserika stora rotknölar och söt smak. 

Laga i micro: Picka potatisen, lägg på hushållspapper. Baka på full effekt (800W) i 6 min för 400 gram. Låt vila i 5 min.

Kommentar
Om oss