45 min
13 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
8 skiva
Kalvinnanlår200 gram
Emmenthalerost100 gram
Kokt skinka (tunt skivad)4 msk
Smör till stekning2 styck
Ägg2 dl
Ströbröd1 dl
Vetemjöl1 tsk
Salt1 krm
Peppar0.80 kilo
Potatis1 styck
Gul lök2 msk
SmörSalt & peppar
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Receptet kommer ursprungligen från en restaurang i Bern, Schweitz och togs hem till Sverige i början av 1950-talet av Erik Philipson, köksmästare på Riche på den tiden. Den kallades då också för Schweizerschnitzel.
På Cordon Bleu serverades den inte som "minutschnitsel" utan man styckade innanlåret "runt" så man fick en stor tunn schnitzel, för flera personer som trancherades i matsalen inför gästerna.