Choronsås (béarnaise med tomatsmak)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Choronsås (béarnaise med tomatsmak)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2.50 msk

      Vinäger
    • 1 msk

      Gul lök (hackad)
    • 1 tsk

      Dragon (torkad)
    • 5 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 2 msk

      Persilja (finhackad)
    • 150 gram

      Smör
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 2 msk

      Vatten
    • 3 msk

      Tomatpuré
    •  

      Vitpeppar (nymald)
    • Tillbehör ca:
    •  

      Vattenbadskastrull
    •  

      Ger 2 msk sås/portion
  • Gör så här:
    1. Krossa vitpepparkornen. Finhacka persilja, dragon och lök. Sjud vatten i stora vattenbadskastrullen.

    2. Koka ihop i en kastrull vinäger, lök, dragon och peppar tills nästan all vätska dunstat. Sila bort kryddorna. Häll i badkastrullen.

    3. Smält smör i en kastrull utan att bränna. Skall vara fingervarmt (ca 37 grader).

    4. Tillsätt äggulor och vatten i den lilla bad­kastrullen och placera den i vattenbadet. Vispa tills smeten tjocknar. Tag ur den lilla kastrullen.

    5. Tillsätt pyttelite fingervarmt smör i taget. Vispa oupphörligt. Tag inte med smörets bottensats.

    6. Vispa ner tomatpuré. Tillsätt hackad persila och nymald peppar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

För att inte såsen skall skära sig skall smör och äggkräm ha samma temperatur = fingervarmt. Choron var en köksmästare i Paris på 1800-talet. Choronsås är béarnaisesås smaksatt med tomatpuré.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Béarnais
0 voting
Béarnaise (smörsås)

Béarnaise (smörsås)

30 minAvancerat

Om oss