Råbiff - biff tartar (biff tatar)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Råbiff - biff tartar (biff tatar)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Inlagd gurka

20.0 

skivor

Rödbetor (inlagda)

12.0 

skivor

Kapris

3.0 

msk

Ägg (gula)

4.0 

styck

Salt

 

 

Svartpeppar (nymald)

 

 

 

Tillval:

 

Sardellfilé (inlagd)

8.0 

styck

Worcestershiresås

 

 

Tabascosås

 

 

 

Tillbehör:

 

Formfranska

8.0 

skivor

Hårt bröd

 

 

Bordssmör

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Les Hauts de Granget

Kryddigt rött vin
Pris: 159 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 350 gram)

Ingredienser

Nötfärs 800.0 gram  

Gul lök 1.0 styck  

Inlagd gurka 20.0 skivor  

Rödbetor (inlagda) 12.0 skivor  

Kapris 3.0 msk  

Ägg (gula) 4.0 styck  

Salt  

Svartpeppar (nymald)  

 

Tillval:

Sardellfilé (inlagd) 8.0 styck  

Worcestershiresås  

Tabascosås  

 

Tillbehör:

Formfranska 8.0 skivor  

Hårt bröd  

Bordssmör  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (10 min )

  1. Mal nötfärs. Använd alltid nymald färs och endast 100% nötfärs. Skala och hacka lök. Hacka gurka och rödbetor.

  2. Forma nötfärsen till biffar på tallrikar. Fina runda biffar får man om man använder en matring eller stansa ut med ett stort glas.

  3. Lägg lök, kapris, gurka och rödbetor i separata skålar, eller runt om.

  4. Gör en grop i mitten på varje biff för äggula, eller häll upp gulan i ett snapsglas.

    (Severa inte i äggskal på biffen. Skalet har ofta bakterier på utsidan).

  5. Tillval: Biff tatar serveras även med sardeller och worcestershiresås.

  6. Servera med salt- och pepparkvarn bredvid och låt gästerna blanda själva.

  7. Rosta vitt bröd och servera till biffarna. Ett bra alternativ är hårt bröd av olika slag.

Kockens kommentar

Råbiff gjordes förr i tiden av skrapat nötkött. Nu för tiden mal man oftast råbiff av oxens innanlår. Säg till butiken att köttet skall vara till råbiff. Biff tatar: Det sägs att tartarerna (folkslag i asiatiska Ryssland) lade kött mellan sadel och häst och red på i timmar, för att köttet skulle bli mört.

Fler recept inom Råbiff

Liknande recept som Råbiff - biff tartar (biff tatar)

Annonser