Spare ribs -tunna revbensspjäll

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Spare ribs -tunna revbensspjäll

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Revbensspjäll (tunna)

1,3 

kilo

Ingefära (mald)

1,5 

tsk

Salt & peppar

 

 

Honung

2,0 

msk

el. svartvinbärsgelé

 

 

 

Tillbehör:

 

Äppelmos

200,0 

gram

Katrinplommon

16,0 

styck

Potatis

0,8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Blond

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 419 gram)

Ingredienser

Revbensspjäll (tunna) 1,3 kilo  

Ingefära (mald) 1,5 tsk  

Salt & peppar  

Honung 2,0 msk  

el. svartvinbärsgelé  

 

Tillbehör:

Äppelmos 200,0 gram  

Katrinplommon 16,0 styck  

Potatis 0,8 kilo  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C. Sätt in en ugnsplåt.

  2. Blanda salt, ingefära och peppar. Gnid in det i köttet.

  3. Lägg köttet på galler över plåten med bensidan uppåt. Vänd efter 20-25 minuter. Spjället är klart efter 45-60 minuter. Köttet måste vara välstekt.

  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Förbered sallad. 

  5. Ta ut köttet, häll bort fettet. Lägg fettsidan uppåt och stryk på honung eller gelé. Sätt in i ugnen och grilla i cirka 10 minuter.

  6. Lägg med katrinplom­mon på plåten för uppvärmning.

Kockens kommentar

Revbenen bör vara knäckta. Be att få dem knäckta i butiken. I stället för att glacera med honung eller gelé kan ett kryddigt alternativ väljas, t.ex. en blandning av salt, peppar, salvia, rosmarin och chilisås.

PASSAR TILL

Appelsauce (am. äppelmos)

Rödkål

Bakad potatis

Fler recept inom Revbensspjäll

Liknande recept som Spare ribs -tunna revbensspjäll

Annonser