Krutonger (rostade brödtärningar)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Krutonger (rostade brödtärningar)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Formfranska

6.0 

skivor

el. ljust bröd

 

 

Smör el. margarin

 

 

Vitlök

1.0 

klyfta

 

Ungsmarinad:

 

Olivolja

1.0 

dl

Parmesan (nyriven)

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 51 gram)

Ingredienser

Formfranska 6.0 skivor  

el. ljust bröd  

Smör el. margarin  

Vitlök 1.0 klyfta  

 

Ungsmarinad:

Olivolja 1.0 dl  

Parmesan (nyriven) 2.0 msk  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min )

  1. Skär bort kanterna på brödet. Skär brödet i små kuber, trekanter e.d.

  2. Rostade krutonger
    Rosta dem vackert bruna i torr stekpanna
    på medelhög värme. Alternativt i brödrost. Rostade krutonger kan sparas.

  3. Smörstekta krutonger
    Gnid in stekpannan med en halva vitlök. Tillsätt smör och stek på medelhög värme.

  4. Krutonger i ugn (175°C)
    Blanda olja, pressad vitlök och finriven ost i en skål. Lägg i krutongerna och vänd om försiktigt. Lägg på ungsplåt i övre delen av ugnen ca 10 minuter, tills de fått fin färg.

Kockens kommentar

Krutonger är ett utmärkt tillbehör till sallader, soppor mm. De skall vara krispigt knaper­stekta. Variera form enligt eget tycke: kors, trekanter, äggform, hjärtform, halvmånar, eller helt enkelt små kuber. Kan serveras urhålade med fin ragufyllning i mitten.

Fler recept inom Tilltuggsbröd

Liknande recept som Krutonger (rostade brödtärningar)

Annonser