Rostade kastanjer med citronsmör (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rostade kastanjer med citronsmör (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 15 min )

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Kastanjer
    •  

      ca 10 st/portion
    • 150 gram

      Smör
    • 0.50 styck

      Citron
    • 1 förp.

      Grovt salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200-225ºC.

    2. Häll ett tjockt lager grovt salt i ungsform eller på ungsplåt. Saltet håller kastanjerna varma längre och minskar brännmärken. Saltet kan återanvändas. I stället för salt kan aluminiumfolie användas.

    3. Skär ett kryss (med vass kniv) i toppen på varje kastanj, annars kan de exploderar. Tryck ner dem i saltet och sätt in mitt i ugnen 20-30 minuter, tills kastanjerna öppnar sig och blir halvmjuka. Testa en kastanj. (Kastanjer kan inte värmas på senare).

    4. Rör under tiden smör med citronjuice och blanda gärna i salt.

    5. Servera. Låt var och en rensa bort skal. Kniv och tesked kan behövas.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Salta grönträtter kan vara en naturell grönträtt som kokt kronärstkocka som äts med smör och salt eller en rätt med salta ingredienser t.ex. en salt ost eller oliver. Rätterna &a  LÄS MER
Kockens tips!

Kastanjer skall vara färska. Kontrollera genom att klämma på kastanjerna, det får inte vara luft mellan skal och kastanjköttet. Kasta kastanjer som är mögelangripna.

En årlig tradition är att till premiären av Beaujolais Nouveau äta kastanjer.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Citronsmör

Citronsmör

10 minEnkelt

Om oss