Oxfilé med bearnaise och stekt svampBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Oxfilé med bearnaise och stekt svamp

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Oxfilé (2-3 cm)
    • 2 msk

      Matfett (smör)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 250 gram

      Svamp
    • 2 msk

      Smör till stekning
    • 200 gram

      Sockerärter
    • 4 dl

      Béarnaisesås
  • Gör så här:
    1. Putsa köttet fritt från hinnor. Skala och tärna potatis. Lägg i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt före tillagning.

    2. För hemlagad se separat recept.

    3. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek potatisen knaprigt gyllenbrun. Rör om. Stek vid behov i omgångar, dvs inte för mycket i taget i pannan.

    4. Värm bearnaise på svag värme.

    5. Hetta upp matfett på medelhög värme och stek köttet cirka 3 min på var sida, tills det har fått en fin stekyta (längre om genomstekt önskas). Salta och peppra. Låt vila i 5 minuter.

    6. Bryn svampen i matfett i cirka 5 minuter på medelhög värme, tills den fått lite färg.
      Salta och peppra.

    7. Lägg ärterna i kokande vatten i 1 minut.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Bästa oxfilén: För att laga den perfekta oxfilén bl.a. rekommenderat för större sällskap, klicka på receptalternativet "Bästa oxfilé" i högerkolumnen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stekt svamp - grundrecept
Om oss