Kir Royal & Kir ImperialBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kir Royal & Kir Imperial

Lyx, flärd och romantik koncentrerad i ett glas. Behöver vi säga mer?Royal = med svart vinbärslikör.Imperial = med hallonlikör.

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 2 cl

      Crème de Cassis
    • 15 cl

      Champagne (kall)
    •  

      Champagneglas
    • Tillbehör:
    • 15 cl

      Champagne (kall)
    • Kir Royal:
    • Kir Imperial:
    • 2 cl

      Hallonlikör
  • Gör så här:
    1. Häll likör i botten på ett champagneglas.

    2. Fyll på med torr, kall champagne
      (eller moussernade vin).

    Hälls likören först i glaset och vinet ovanpå blir drinken jämt färgad. Börjar man i stället med vinet och sedan likören ovanpå, blir drinken mer skiktad.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

En Kir Royale blandas med torr champagne eller mousserande vin, medan en Kir blandas med torrt vin och någon smaksättare t.ex. svart vinbärslikör.

Kir skapades ursprungligen av franska bönder i Borgogne, som ville få sitt vin mer drickbart. Uppkallad efter Felix Kir, borgmästare i staden Dijon i Frankrike.

Kommentar
Om oss