Gulaschsoppa - ungersk köttgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gulaschsoppa - ungersk köttgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Grytbitar (nötkött)
    • 2 st stor

      Gul lök
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    • 1 liter

      Vatten till soppa
    • 3 msk

      Köttfond (konc.)
    •  

      el. buljongtärning
    • 3 msk

      Tomatpuré
    • 1.50 msk

      Paprikapulver
    • 1 tsk

      Kummin (hel)
    •  

      Salt & peppar
    • 0.40 kilo

      Potatis
    • 1 styck

      Paprika (röd el. gul)
    • Tillval:
    •  

      Kycklingdelar (med ben)
    •  

      Fläskkött
  • Gör så här:
    1. Skär köttet i stora kuber. Skala och finhacka lök.

    2. Fräs löken i en stor kastrull på medelhög värme i lite matfett.

    3. Tillsätt vatten, fond, tomatpuré, nötkött och kryddor. Låt småkoka i cirka 1 timme.

    4. Skala potatis och skär i bitar. Tillsätt potatisen efter 30 minuter.

    5. Ansa paprika och skär i bitar. Lägg i paprikan när 15 minuter återstår.

    6. Smaka av med kryddor. Serveras varm.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Kryddigheten kan bestå av kryddheta tillbehör som pepparrot till Pepparrotskött, svartpepparn i Pepparbiff, eller dijonsenap till Boeuf Lyonnaise.  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är en försvenskad ungersk gulaschsoppa. Griskött och kyckling kan ingå i receptet. Tillsätt detta i så fall i grytan 15 minuter efter nötköttet.

Kommentar
Om oss