SvamprisoniBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svamprisoni

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 dl

      Risoni (pastakorn)
    • 150 gram

      Svamp
    •  

      Basilika (finhackad)
    •  

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
  • Gör så här:
    1. Rensa svamp. Skär i små bitar.
      Hacka basilika och grovriv ost.

    2. Stek svamp torr i stekpanna utan fett på medelhög värme. Höj temperaturen något och tillsätt matfett. Stek till fin färg.
      Salta och peppra.

    3. Koka risoni i lättsaltat vatten på medelvärme i cirka 10 min (enl. fpk).

    4. Blanda risoni med svamp.
      Strö över basilika och ost.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Risoni är pastakorn som används i soppa eller på samma sätt som ris till maträtter.

Kommentar
Liknande recept
Om oss