Får i kål / lamm i kål - köttgryta av lammbringa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Får i kål / lamm i kål - köttgryta av lammbringa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammbringa/bog/hals

1,0 

kilo

Kryddpeppar

10,0 

korn

Salt

2,0 

tsk

Vitkål

1,0 

kilo

Gul lök

1,0 

st stor

Lagerblad

2,0 

blad

Timjan (färsk)

3,0 

kvistar

Timjan till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

1,0 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Melini Chianti Pian del Masso

Mjukt rött vin
Pris: 72 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 582 gram)

Ingredienser

Lammbringa/bog/hals 1,0 kilo  

Kryddpeppar 10,0 korn  

Salt 2,0 tsk  

Vitkål 1,0 kilo  

Gul lök 1,0 st stor  

Lagerblad 2,0 blad  

Timjan (färsk) 3,0 kvistar  

Timjan till garnering  

 

Tillbehör:

Potatis 1,0 kilo  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Vattnet skall knappt täcka köttet. Skär köttet i bitar och lägg i grytan. Koka upp och skumma av.

  2. Salta och peppra. Sänk till medellåg värme och låt sjuda i 30 minuter under lock.

  3. Skala under tiden lök och skär den och kålen i grova bitar. Fräs kålet lätt i panna med smör på medelvärme i cirka 5 minuter.

  4. Tillsätt kål, lök, lagerblad och timjan i grytan. Koka ytterligare 30 minuter.

  5. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  6. Smaka av köttet att det är mjukt. Om inte, koka ytterligare i upp till 20 minuter. Serveras varmt med klippt timjan över.

Kockens kommentar

En klassisk rätt, som idag snarare lagas på lamm än får. Fårkött kräver längre koktid än lammkött. Bra på hösten då det finns bra vitkål och billigt lammkött. Se till att få benen knäckta vid inköpet.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Får i kål / lamm i kål - köttgryta av lammbringa

Annonser