5 h
15 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
3 kilo
Ben med köttrester (nöt/oxe)1 styck
Morot2 styck
Purjolök0.50 styck
Gul lök0.50 styck
Palsternacka50 gram
Rotselleri1 styck
Kryddnejlika3 kvist
Persilja2 kvist
Timjan (färsk)1 blad
Lagerblad4 korn
Vitpeppar (hel)1 msk
Salt3.50 liter
Vatten2 liter
Ger mängd buljong caOm buljong, fond & sky>
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Tillbehör och kryddning kan varieras, lite beroende på vad man har hemma.
Mörk buljong lagas på samma sätt som ljus buljong, förutom att köttbenen bryns först. Buljongen kan frysas.