Skaka whiskey, juice, sockerlag och äggvita med is, så får Du en riktig klassiskt syrlig drink. Häll upp i sourglas (whiskeyglas). Garnera med rött bär och citronskal.
9 Ingredienser
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 cl
Bourbon whiskey2 cl
Citronjuice1.50 cl
Sockerlag1 styck
Rött cocktailbär1 skiva
CitronLite äggvita ger skum
Rocksglas
Cocktailshaker
Iskuber
KOCK: Michael, SpisaMichael, Spisa
Uppdragsgivare:www.menyse.com/action/chefsOfMenysewww.menyse.com/action/chefsOfMenyse
Klassisk whiskey sour blandas på bourbon whiskey. Självfallet går det även bra med annan sorts whisky t.ex. skotsk whisky, varvid dock smaken förändras.
Byt ut äggvitan i en whiskey sour mot en äggula, så får man en dansk whiskey sour. Blandas på samma sätt.