Whiskey sour (whisky sour)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Whiskey sour (whisky sour)

Skaka whiskey, juice, sockerlag och äggvita med is, så får Du en riktig klassiskt syrlig drink. Häll upp i sourglas (whiskeyglas). Garnera med rött bär och citronskal.

  • 3 votings
    3Recensioner
    • 9 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 4 cl

      Bourbon whiskey
    • 2 cl

      Citronjuice
    • 1.50 cl

      Sockerlag
    • 1 styck

      Rött cocktailbär
    • 1 skiva

      Citron
    •  

      Lite äggvita ger skum
    •  

      Rocksglas
    •  

      Cocktailshaker
    •  

      Iskuber
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Ta fram sourglas (whiskyglas) och kyl dem med is, medan drinken blandas.

    2. Häll whiskey, juice och sockerlag i en shaker, samt lite äggvita som ger ett fint bestående skum. Tillsätt lite is och skaka.

    3. Sila av drinken ner i glasen. Garnera gärna med rött bär och citronskiva på glaskanten.

KOCK: Michael, SpisaMichael, Spisa

Uppdragsgivare:www.menyse.com/action/chefsOfMenysewww.menyse.com/action/chefsOfMenyse

Kockens tips!

Klassisk whiskey sour blandas på bourbon whiskey. Självfallet går det även bra med annan sorts whisky t.ex. skotsk whisky, varvid dock smaken förändras.

Byt ut äggvitan i en whiskey sour mot en äggula, så får man en dansk whiskey sour. Blandas på samma sätt.

Kommentar
Liknande drinkar
Om oss