Skinksmörgås med äpple- och selleriröra

Skinksmörgås med äpple- och selleriröra

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Rotselleri
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 2 dl

      Grädde
    • 0.50 dl

      Crème fraiche
    • 1 styck

      Äpple
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
    • 8 skiva

      Ljust matbröd
    • 12 skiva

      Rökt skinka (skivad)
    •  

      Mâchesallad
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna rotselleri. Skala vitlök. Tärna äpple fint. Koka selleri och vitlök i grädde tills sellerin är mjuk, cirka 10 minuter.

    2. Fräs äppeltärningar i smör på låg värme tills mjuka.

    3. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt crème fraiche. Mixa slätt med en stavmixer. Blanda ner äppeltärningar. Pressa i citron. Salta och peppra.

    4. Lägg skinka på brödskivor. En rejäl klick sellerikräm på. Garnera med sallad. Sist en brödskiva överst.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Om mackan ska ätas till lunch utöka gärna med frukt och/eller yoghurt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Wrap med curry och äpple
Om oss