MorotskakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Morotskaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Stora bitar

    • 4 styck

      Ägg
    • 4 dl

      Strösocker
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Bikarbonat
    • 2 tsk

      Kanel
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 1 dl

      Matolja
    • 6 dl

      Morot (finriven)
    • Glasyr:
    • 600 gram

      Philadelphiaost
    • 1 dl

      Florsocker
    • 1 styck

      Citron
    • Garneringsalternativ:
    • 0.50 dl

      Pumpakärnor
    • 0.50 dl

      Kokosflingor
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Vispa ägg och socker pösigt. Riv morötter.

    3. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.

    4. Blanda ner oljan och de torra ingredienserna i äggblandningen. Tillsätt rivna morötter.

    5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Grädda i cirka 40 minuter. Låt svalna.

    6. Blanda philadelphia, florsocker och juice av citron till glasyr. Bred glasyren över kakan. Skär kakan i bitar.

    7. Garnera med pumpafrön och kokosflingor.

KOCK: CarinaCarina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Morotskaka

Morotskaka

1 h 10 minMedel

0 voting
Lyxig morotskaka

Lyxig morotskaka

1 h 10 minMedel

Om oss