Isterband med dillstuvad potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Isterband med dillstuvad potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Isterband
    • Stuvad potatis:
    • 0.80 kilo

      Potatis (kokt)
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 3.50 dl

      Mjölk
    • 3 msk

      Smör
    • 4 krm

      Salt
    • 1 knippe

      Dill
    •  

      Vitpeppar
    • Tillbehör:
    • 4 msk

      Senap
    •  

      Ketchup
  • Gör så här:
    1. Om potatisen inte är kokt: Borsta den ren och klyfta. Koka i lättsaltat vatten. Låt svalna. (Extra tid 30 min).

    2. Smält smör och vispa ihop med mjöl. Häll på mjölk och låt småkoka under omrörning i cirka 5 minuter.

    3. Stäng av plattan och lägg i klyftad potatis. Låt potatisen bli genomvarm. Klipp i dillen. Spara några små dillkvistar till garnering. Salta och peppra.

    4. Hetta upp en platta och stek ister­banden på medelhög värme, tills de fått fin färg(matfett till stekning behövs inte).

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Skånsk potatis (råstuvad potatis)

Skånsk potatis (råstuvad potatis)

  • 35 min
  • 10 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Att göra stuvad potatis är ett utmärkt sätt att använda överbliven kokt potatis. Isterband är lättrökt, grovkornig korv, kokt på svag värme, ofta med syrlig smak. Innehåller, bl.a. fläskkött, korngryn och potatis.

Kommentar
Liknande recept
Om oss