Fin kalvsyltaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fin kalvsylta

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h( + 2 h )

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 kilo

      Kalvkött med ben
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 0.50 tsk

      Vitpeppar (hel)
    • 0.50 tsk

      Kryddpepparkorn
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Köttkvarn
  • Gör så här:
    1. Lägg kött i en gryta och häll på vatten så att det täcker köttet. Häll i 1 msk salt per liter vatten. Koka upp och skumma av. Skala lök och skär i klyftor. Tillsätt lök och kryddor.

    2. Låt köttet sjuda under lock på medellåg värme tills det är mört och börjar släppa från benet (tar ungefär 1½ timme).

    3. Låt köttet svalna något. Tag upp det ur grytan och sila av buljongen. Häll tillbaka buljongen i grytan och låt den koka ihop i några minuter på medelvärme.

    4. Mal köttet med köttkvarnens grova hålskiva. Lägg tillbaka köttet i buljongen och låt det koka upp. Häll massan i vattensköljd brödform och ställ den kallt tills syltan stelnat (det tar ca 2 timmar).

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Marinerade rödbetor

Marinerade rödbetor

  • 40 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Skånsk brunkål av vitkål

Skånsk brunkål av vitkål

  • 1 h 25 min
  • 13 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvkött har neutral smak och tillbehören i recept är ofta neutrala för att matcha det finstämda köttet. Skillnaden mot t.ex. salt kalvköttsrätt kan vara hårfin.  LÄS MER
Kockens tips!

Stänk ättika över syltan om så önskas och garnera gärna med en kvist persilja. Servera syltan med kokt eller stekt potatis och inlagda rödbetor. Brunkål passar också väl till. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fin kalvsylta
0 voting
Fin kalvsylta
Om oss