Champagnesorbet (efterrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Champagnesorbet (efterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 dl

      Vatten
    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Citron
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 dl

      Mousserande vin
    • 2 styck

      Ägg (vita)
    • 1 dl

      Florsocker
  • Gör så här:
    1. Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag.

    2. Skala citrusfrukterna och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter. Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen.

    3. Häll citrussaften och hälften av det mousserade vinet i sockerlagen. Ställ blandningen i frysen och låt stå i en timme.
    4. Tag ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen i ytterligare en timme.

    5. Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda i skummet i sorbeten och ställ in i frysen i ca en timme till, eller tills den har frusit ordentligt.

    6. Servera i skålar eller i martiniglas som på bilden. Häll en skvätt champagne på varje portion.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Hit räknas lätta, kalorifattiga efterrätter som är lätt syrliga och med begränsad sötma. Vanligtvis handlar det om rena fruktefterrätter. Syrligheten passar ofta väl efter kraftfullare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Champagnesorbet

Champagnesorbet

30 minMedel

0 voting
Champagnesorbet

Champagnesorbet

3 h 30 minMedel

Om oss