Barbecuesås TexasBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Barbecuesås Texas

  • 0 voting
    0Recension
    • 55 min

    • 13 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.50 st stor

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 dl

      Rotselleri (finhackad)
    •  

      Matfett (matolja)
    • 1 dl

      Tomatpuré
    • 0.50 dl

      Äppelcidervinäger
    • 0.50 dl

      Farinsocker (brun)
    • 1.50 msk

      Worcestershiresås
    • 2 msk

      Chilipulver
    • 0.50 tsk

      Kummin (mald)
    • 1 msk

      Svartpeppar (nymald)
    • 0.50 msk

      Salt
    • 1.50 dl

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök, vitlök och selleri.

    2. Fräs lök, vitlök och selleri cirka 5 minuter på medelvärme tills löken är mjuk och glansig.

    3. Tillsätt övriga ingredienser utom vatten och låt det sjuda sakta i cirka 40 minuter.

    4. Tillsätt vatten till lagom konsistens. Såsen skall vara trögflytande. Smaka av.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Enkel barbequesås

Enkel barbequesås

  • 30 min
  • 9 Ingredienser
  • Enkelt
Texasspjäll med bakad potatis

Texasspjäll med bakad potatis

  • 2 h
  • 13 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Passar till grillad kyckling, nöt- och giskött. Kan även användas som marinad till kött. Barbeque = utomhusgrill, stekspett, utegrillat kött, grillfest utomhus. En klassisk amerikansk vana med rötter från The wild west.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Barbecuesås Texas

Barbecuesås Texas

55 minEnkelt

0 voting
Quorn Chili Texas style
Om oss