Ångbåtsbiff med lökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ångbåtsbiff med lök

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Ryggbiff (1,5 cm)
    • 5 styck

      Gul lök
    • 2 dl

      Vatten (som kokas bort)
    • 2 msk

      Oxfond (konc.)
    • 4 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 4 styck

      Saltgurka (inlagd)
    • 200 gram

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    2. Skala och skiva lök, dela på ringarna. Bryn löken i rikligt med matfett på medel­hög värme i cirka 10 minuter, tills den fått fin brun färg. Vänd löken då och då.

    3. Tillsätt vatten och oxfond och och koka bort vätskan. Smaka av med salt.

    4. Stek biff i matfett cirka 2 minuter på var sida i stekpanna på medelhög värme. Salta och peppra.

    5. Servera med potatis, rikligt med lök och inlagd gurka. Gärna också med en fräsch sallad till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Grönsallad helt enkelt

Grönsallad helt enkelt

  • 7 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta oxköttsrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är framträdande. Huvudvaran kan vara salt som i rätten Rimmad oxbringa, eller så är tillbehören salta som i Ångbåtsbiff med saltgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Namnet ångbåtsbiff kommer sig av att man ursprungligen stekte biffen direkt på den heta ångbåtspannan.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ångbåtsbiff med lök
0 voting
Ångbåtsbiff med lök
Om oss