ChilibearnaiseBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chilibearnaise

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 styck

      Schalottenlök
    • 1 dl

      Dragon i vinäger
    • 15 korn

      Svartpeppar (hel)
    • 300 gram

      Smör
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 1 styck

      Chilifrukt
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 kruka

      Dragon (färsk)
    • 0.50 kruka

      Persilja
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Smält smör. Låt stå så de grumliga restprodukterna sjunker till botten. Låt smöret svalna något och ta vara på det klara smöret.

    2. Finhacka lök. Plocka bladen av persilja, spara stjälkarna. Koka samman vinäger med dragonblad, lök, svartpepparkorn och persiljekvistar tills ungefär 1/3 av vinägern kokat bort. Sila blandningen ner i en bunke.

    3. Vispa äggulor och vinägerreduktionen över vattenbad (i en skål över kokande vatten) till en skummig kräm. Tag av från värmen och tillsätt det skirade smöret droppvis under konstant vispning.

    4. Hacka dragon, persilja, chili och vitlök. Smaka av såsen med salt och peppar, chili, dragon, persilja och vitlök.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

En klassisk bearnaise smaksatt med chili och vitlök.

Dragon i vinäger är en produkt som kan köpas i butik. Den som inte kan hitta den  kan lägga in hackade dragonblad i lika mycket vinäger och låta det ligga i ett par dagar. Om det är bråttom går det att använda halva mängden vinäger och några hackade dragonblad.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Klippt kyckling med chilibearnaise
Om oss