Viltburgare med lingonketchupBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Viltburgare med lingonketchup

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Viltfärs
    • 4 styck

      Hamburgerbröd
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Tomater
    • 4 styck

      Sallatsblad
    • 4 msk

      Majonnäs
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
    • Sås:
    • 1 dl

      Lingonsylt (rårörda)
    • 2 dl

      Ketchup
    • 10 styck

      Enbär
    • 1 msk

      Gin
    •  

      Ger 1 st 150gram/portion
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala och skiva lök.
      Skiva tomater. Ansa och tvätta sallat.
      Krossa enbären och blanda med ketchup, lingon och gin. Forma färsen till burgare, gärna med hjälp av en matring.

    2. Stek: Hetta upp matfett i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på ena sidan och 3 min på den andra. Salta och peppra.

    3. Lägg upp: Lägg majonnäs och ett sallatsblad på undre brödhalvan. Bygg på med en skiva rå lök och tomatskivor.
      Lägg på hamburgaren och toppa med lingonketchup.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötma utmärker ofta köttfärsrätter tack vare söta tillbehör t.ex. lingonsylt eller en ananasskiva till en hawaiburgare.  LÄS MER
Kockens tips!

För en smalare variant kan majonnäsen exkluderas eller bytas ut mot lättmajonnäs.
Lingonketchup är en smakrik, sötsur sås vilket passar bra till viltkött. Välj alternativt någon annan kryddstark sås. Gin ger extra enbärssmak (kan utelämnas).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lingonketchup (tillbehör)
Om oss