Varm apelsinglögg

Varm apelsinglögg

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 12 h )

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    5 Antal koppar

    • 3 dl

      Strösocker
    • 4 dl

      Vatten
    • 0.50 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 2 styck

      Stjärnanis
    • 1 styck

      Kanelstång
    • 5 styck

      Apelsin
    • Alternativt:
    • 3 dl

      Vitt vin (torrt)
  • Gör så här:
    1. Koka socker, vatten och kryddor på medelvärme cirka 5 minuter. Låt svalna.

    2. Tvätta apelsiner. Riv skalet av 2. Pressa ur saften och häll den i kryddlagen. Gör med fördel glöggen dagen innan.

    3. Vid servering, värm försiktigt upp glöggen spetsa gärna med torrt vitt vin.

KOCK: TinaTina

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Varm majsmix

Varm majsmix

15 minEnkelt

0 voting
Varm svampsmörgås

Varm svampsmörgås

10 minEnkelt

Om oss