Tonfiskceviche med mango (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tonfiskceviche med mango (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Tonfiskfilé (färsk)
    • 1 tsk

      Senap (fransk osötad)
    • 2 styck

      Mango
    • 1 styck

      Lime
    • 1 msk

      Sesamfrö
    • 1 msk

      Vallmofrö
    •  

      Gräslök
    •  

      Flingsalt
    •  

      Svartpeppar (nymald)
    •  

      Soja
    • Tillbehör:
    •  

      Matring
  • Gör så här:
    1. Skär tonfisken i små tärningar.
      Blanda fisken med senapen.

    2. Skala mango och tärna. Blanda mangotärningar med vallmofrön.

    3. Lägg matringen på tallriken och fyll ett bottenlager med mango.
      Fyll på med ett nytt lager tonfisk.
      Ta bort ringen och gör nästa.

    4. Pressa limejuice över fisken och strö över sesamfrön, salt och nymalen peppar.

    5. Garnera med några gräslöksstrån. Markera med lite soja på tallriken bredvid fisken. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Meny à la hjärtans dag

Mörk chokladpannacotta & jordgubbssalsa

Mörk chokladpannacotta & jordgubbssalsa

  • 40 min
  • 15 Ingredienser
  • Avancerat
Tonfiskceviche med mango (förrätt)

Tonfiskceviche med mango (förrätt)

  • 20 min
  • 13 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kommentar
Liknande Recipes
0 voting
Tonfiskceviche med mango
Om oss