SushisillBild av Norskfisk.se

Sushisill

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min( + 24 h )

    • 11 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Bitar (8st/rulle)

    • 100 gram

      Löksill
    • 4 styck

      Kryddnejlika
    • 7 krm

      Svartpeppar (hel)
    • 4 styck

      Potatis
    • 25 gram

      Smör
    • 4 tsk

      Risvinäger
    •  

      Salt & peppar
    • 1 st stor

      Morot
    • 50 gram

      Purjolök
    • 1 blad

      Nori (ark ca 20x20 cm)
    • 2 tsk

      Pepparrot (tub/konserv)
  • Gör så här:
    1. Häll lagen ur sillburken i en kastrull. Koka upp lagen. Häll över i en bunke.
    2. Mortla/krossa nejlikor och svartpeppar. Häll kryddorna i lagen. Låt lagen svalna. Lägg ner sillbitarna i lagen. Låt stå och dra över natt i kylskåp.
    3. Skala, koka och mosa potatis. Tillsätt smör, risvinäger, salt och peppar. Låt svalna.
    4. Skär morot i tunna stavar. Strimla purjolök.
    5. Platta ut potatisen på noriblad. Lämna en 2 cm bred kant av bladet fritt. Lägg sill, morötter och purjolök som en sträng i mitten. Smeta ut lite pepparrot. Fukta den fria kanten på noribladet. Rulla ihop och skär i 2 cm tjocka skivor.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kommentar
Om oss