Spare ribs -tunna revbensspjällBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Spare ribs -tunna revbensspjäll

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 kilo

      Revbensspjäll (tunna)
    • 1.50 tsk

      Ingefära (mald)
    •  

      Salt & peppar
    • 2 msk

      Honung
    •  

      el. svartvinbärsgelé
    • Tillbehör:
    • 200 gram

      Äppelmos
    • 16 styck

      Katrinplommon
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en ugnsplåt. Blanda salt, ingefära och peppar. Gnid in det i köttet.

    2. Lägg köttet på galler över plåten med bensidan uppåt. Vänd efter 20-25 minuter. Spjället är klart efter 45-60 minuter. Köttet måste vara välstekt.

    3. Skala och koka i lättsaltat vatten. Eller baka potatis enligt separat recept.

    4. Ta ut köttet. Lägg fettsidan uppåt. Häll honung eller gelé ovanpå. Sätt in i ugnen och grilla i cirka 10 minuter.

    5. Lägg med katrinplom­mon på plåten för uppvärmning.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Appelsauce - amerikansk brun äppelmos

Appelsauce - amerikansk brun äppelmos

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Bakad potatis - grundrecept

Bakad potatis - grundrecept

  • 2 h
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Karré och revbensspjäll är fett- och smakrikt kött som ofta kombineras med en kraftfull sås och söta tillbehör som t.ex. äppelmos eller  katrinplommon. Grillas revbensspjäll är en söt glace, söt grillolja vanlig. En mager flä  LÄS MER
Kockens tips!

Revbenen skall vara knäckta. Be att få dem knäckta i butiken. I stället för att glacera med honung eller gelé kan ett kryddigt alternativ väljas, t.ex. en blandning av salt, peppar, salvia, rosmarin och chilisås.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Koreanska revbensspjäll
Om oss