Skagensill på råraka (förrätt)

Skagensill på råraka (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 24 h )

    • 15 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 100 gram

      Löksill
    • 4 kvist

      Dill
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 st liten

      Gul lök
    • 1 dl

      Dill (finhackad)
    • 1 dl

      Majonnäs
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 50 gram

      Löjrom
    •  

      Salt & peppar
    • Råraka:
    • 2 styck

      Potatis
    • 1 st liten

      Gul lök
    • 0.50 tsk

      Potatismjöl
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Dag 1: Häll lagen från sillen i en kastrull.
      Koka upp. Häll över i en bunke.

    2. Lägg i dillkvistar och grovriv cintronskal ner i bunken. Låt svalna.

    3. Lägg sillbitarna i bunken.
      Låt stå över natt i kylskåp.

    4. Dag 2: Hårdkoka ägg och mosa det.
      Skala och hacka lök. Finhacka dill.

    5. Fiska upp sillen ur lagen och grovtärna den. Lägg i en ren bunke. Tillsätt ägg, lök, dill, majonnäs och crème fraiche.
      Blanda och smaka av med salt och peppar.

    6. Skala potatis och lök. Grovriv på rivjärn. Blanda med potatismjöl, salt och peppar.
      Stek hacket direkt, annars mörknar det. 

    7. Hetta upp smör i panna på hög värme.
      Klicka ut små högar med hack. Platta till.
      Vänd efter ett par minuter när ytan är gyllenbrun, lätt bränd.

    8. Servera rårakan med en sked skagensill.
      Garnera med löjrom och lite dill.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

PASSAR TILL

Sushisill

Sushisill

  • 45 min
  • 12 Ingredienser
  • Avancerat
Kockens tips!

Har man bråttom kan man förekla receptet och hoppa över dag 1 och använda sillbitarna som de är.

Kommentar
Liknande recept
Om oss