Shireen polo (Shirin polo)

Shireen polo (Shirin polo)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 2 styck

      Apelsin
    • 120 gram

      Smör
    • 3 styck

      Morot
    • 2 dl

      Skalad mandel
    • 3 dl

      Strösocker
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 0.50 gram

      Pistagenötter
    • 5 dl

      Ris (luftigt, långkornigt)
    • 1 styck

      Kyckling
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 12 dl

      Vatten
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 1 styck

      Granatäpple
  • Gör så här:
    1. Strimla apelsinskal. Lägg i en kastrull med kallt vatten. Koka upp. Häll av vattnet och spola.

    2. Skala morötter. Strimla dem 3 cm långa och cirka 3 mm breda. Strimla mandel.

    3. Smält smör i en stekpanna. Lägg i morötterna. Låt fräsa sakta utan att få färg. Tillsätt mandel, apelsinskal, saffran och socker. Värm tills sockret löst sig. Lägg på ett lock. Ställ åt sidan.

    4. Stycka kyckling i 8 delar. Skala lök och dela i kvartar. Bryn kycklingen i en gryta. Häll av fettet. Lägg ner kycklingen igen i botten. Lägg på löken. Sprid ut ris ovanpå varvat med morotsblandningen. Slå på vatten. Lägg på ett tättslutande lock. Koka tills ris och kyckling känns klart, cirka 25 minuter.

    5. Lägg upp riset på ett fat. Tag bort bröstbenen från kycklingbröstet. Lägg upp kycklingen. Garnera med pistagemandel och granatäpple.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är en kycklingrätt som härstammar från Iran.

Rätten smakar sött. Om du vill kan du minska på sockret men det står inte fel, det ska vara så mycket socker.

Kommentar
Om oss