Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk lätt måltid)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk lätt måltid)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Rotselleri
    • 2 styck

      Ägg
    •  

      Ströbröd
    • 400 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    • 40 gram

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Timjan (färsk)
  • Gör så här:
    1. Skala rotsellerin och skär den 1,5 cm tjocka skivor. Stansa ut biffar med en formring.

    2. Koka skivorna i lättsaltat vatten ca 6 minuter. Låt svalna på hushållspapper.

    3. Vispa upp ägg med gaffel i en djup tallrik.
      Häll ut ströbröd på en flat tallrik. Vänd selleribiffarna först i äggvispet och därefter i ströbröd. Låt vila en stund.

    4. Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna utan att bränna dem, tills de blir gyllenbruna.

    5. Hetta upp olivolja i en annan stekpanna och stek den färska spenaten på medelhög värme tills den blir krispig (ca 1 min).

    6. Varva rotselleribiffar med spenat. Salta och peppra. Garnera med en kvist timjan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kommentar
Liknande Recipes
0 voting
Rotselleritartelette med spenat
Om oss