Rostbiff (förberedd friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rostbiff (förberedd friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min( + 1 h 30 min )

    • 2 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 1 kilo

      Rostbiff
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen till 125 - 175ºC.
      125 = hela snittytan rosa, låg viktsförlust.
      175 = rosa mittparti med brun rand runt.
      Kallas för fransk (125) & engelsk (175).
       
    2. Putsa köttet (ta bort hinnor o.d.)
      Krydda ordentligt med salt och peppar.
      Klappa in kryddorna i köttet.
      Lägg köttet på ungsgaller med plåt under.
      Stick in köttermometer.
       
    3. Placera i nedre delen av ugnen.
      Ös lite vatten över köttet då och då.

      55 grader innertemperatur = blodig.
      60 grader = röd kärna.
      70 grader = lätt rosa, medium rare.
      75 grader = välstekt.
      Rostbiffen på bild = 60ºC, ugn 175ºC.
      Bör ej vara blodig om man saknar kylskåp.
       
    4. Låt kallna och packa i plastpåse.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Skär skivor och ät dem kalla eller lätt värmda i panna, t.ex. med potatismos och sallad till. Använd det även kallt som smörgåspålägg med en klick gelé e.d. En stek räcker ofta till flera måltider. Av resterna gör man en pytt i panna.

Kommentar
Om oss