Rådjur med moscylinder & mögelostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rådjur med moscylinder & mögelost

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Rådjursfilé (ytterfilé)
    •  

      el. hjortfilé
    •  

      Salt
    •  

      Pepparmix
    • Sås:
    • 2 msk

      Konjak/brandy
    • 2 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Viltfond (konc)
    • 1 tsk

      Soja
    •  

      Steksky
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 4 msk

      Smör
    • 1 dl

      Mjölk
    • 250 gram

      Sockerbönor
    • 100 gram

      Grönmögelost
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 180°C.

    2. Putsa filén fri från hinnor. Klappa in salt och pepparblandning i köttet. Lägg filén i en ugnsfast form och stick in en köttermometer. Sätt in i ugn till innertemperatur 60°C (ca 20 minuter). Tag ut och låt vila i 15 minuter.

    3. Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med potatisstöt eller i mixer. Blanda i smör, salta och peppra. Späd med mjölk till lagom konsistens, som skall vara ganska fast för stabil cylinderform.

    4. Koka upp lättsaltat vatten. Koka bönorna i några minuter.

    5. Sås: Häll konjak, vatten+fond och lite steksky från köttet i en kastrull. Låt småkoka i cirka 5 minuter. Smaksätt med soja och kryddor.

    6. Uppläggning: Fyll en ringform med mos och tryck ut en moscylinder på varje tallrik. Dekorera med sockerbönorna ovanpå. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg vid sidan om tillsammans med sås och en bit ost.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pepparkaka med mögelost
Om oss