Polentapanerad tofu med rödbetstzatsiki & sötpotatis i ugnBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Polentapanerad tofu med rödbetstzatsiki & sötpotatis i ugn

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Tofu (sojaost)
    • 4 msk

      Polentagryn
    • 0.50 msk

      Olivolja till stekning
    • 2 st liten

      Sötpotatis
    • 1 styck

      Aubergine
    • 200 styck

      Rödlök
    • 2 tsk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Havssalt
    • 1 styck

      Rödbeta (mini)
    • 2 dl

      Kesella lätt (kvarg 1%)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 tsk

      Havssalt
    • 200 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 2 msk

      Pumpakärnor
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj spenat och låt rinna av.

    2. Skala och klyfta sötpotatis, aubergine och rödlök. Lägg på plåt. Vänd runt med havssalt och olivolja. Stek i ugn 20-25 minuter.

    3. Skala och riv rödbeta och blanda med kesella. Smaka av med vitlök och havssalt.

    4. Häll ut polenta på en tallrik. Skiva tofu. Vänd skivorna i polenta. Värm en stekpanna till medelvärme. Stek skivorna runt om i olivolja till fin färg.

    5. Servera stekt tofu med alla tillbehör. Garnera med pumpakärnor.

KOCK: Nina EkelöfNina Ekelöf

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Om oss