Pocherade kycklingbullarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pocherade kycklingbullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Satser (à 7 st)

    • 2 styck

      Kycklingfilé
    • 0.50 kruka

      Koriander (färsk)
    • 2 cm

      Chilifrukt (röd)
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 styck

      Ägg
    • 0.50 dl

      Grädde
    • 0.50 förp.

      Saffran
    • 1 tsk

      Skal från citron
  • Gör så här:
    1. Strimla kycklingen.
      Grovhacka koriander.
      Finstrimla chili.
      Riv citronskal.

    2. Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.

    3. Tillsätt ägg, grädde, saffran och citronskal.
      Mixa tills allt blandat sig väl.
      Ställ in i kylskåp i 30 minuter.

    4. Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda.
      Gör små köttbullar av färsen.
      Använd en blöt sked och blöt handflata.
      Lägg bullarna i det sjudande vattnet.
      När de flyter up är de klara.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla (kaloririka) fågelrätter, som samtidigt är neutrala i smaken, är oftast kyckling- och kalkonrätter, eller ibland också någon vildfågelrätt. Rätterna är vanligen inte särskilt kaloririka, utan mer "  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingbullar

Kycklingbullar

25 minEnkelt

0 voting
Kycklingbullar (drinktilltugg)
Om oss