Pestopizza med parmaskinka och grillad paprika (friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pestopizza med parmaskinka och grillad paprika (friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 liter

      Vetemjöl
    • 4 tsk

      Bakpulver
    • 2 tsk

      Salt
    • 3 dl

      Vatten
    • 4 msk

      Olivolja
    • 200 gram

      Parmaskinka (rökt)
    • 8 msk

      Pesto (basilika)
    • 1 dl

      Grillad inlagd paprika
    • Pesto:
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 4 msk

      Pinjenötter
    • 4 kruka

      Basilika
    • 2 kruka

      Persilja
    • 2 krm

      Havssalt
    • 100 gram

      Parmesan (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Pesto: Riv parmesanost.

      Kör vitlök och nötter i mat­beredare.
      Tillsätt basilika, persilja, lite flingsalt och mixa till mos. Droppa samtidigt ner matolja och tillsätt osten, lite i taget, för att få en puré som liknar majonnäs i konsistens.
       
    2. Pizza: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en plastpåse el. bunke och tillsätt vatten.
      Knåda degen i påsen och gör platta bröd, lika stora som botten på stekpannan.

      Baka pizzan i stekpanna med lite olivolja på svag värme, cirka 5 minuter på var sida. Lägg på locket för att skapa en ugn.
       
    3. Bred på ett tjockt lager pesto på pizzorna och toppa med parmaskinka och paprika.

KOCK: Karin IhreKarin Ihre

Uppdragsgivare:www.paenlaga.sewww.paenlaga.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pastarätter är ofta lätt salta, men sällan kraftigt salta. Gränsen mellan salt och smakrik pastarätt är diffus. Utöver salt förekommer ofta söta eller kryddiga smaker t.ex. i en pastasås. Köttfärs förekommer ofta och ger viss   LÄS MER
Kockens tips!

Pinjenötter kan bytas ut mot skållad mandel. Friluftsmänniskan tillreder lämpligtvis peston i förväg hemma. Stoppa peston i en burk med lock och tag med.

Kommentar
Om oss