Pärlhöna med mospotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pärlhöna med mospotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 1 styck

      Pärlhöna
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 300 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 1.20 kilo

      Potatis
    • 3 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Smör
    •  

      Muskot (riven)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 190°C.

    2. Torka av fågeln och smöra skinnet med ett tunt lager rumsvarmt smör. Salta och peppra.

    3. Lägg hönan i en ugnsfast form. Sätt i ugn ca 45 minuter till innertemperatur 72°C. Ös fågeln med skyn minst 2 gånger.

    4. Skala potatis och koka den mjuk. Häll av vattnet, sätt tillbaka på plattan. Mosa potatisen med en potatisstöt och tillsätt mjölk, smör, riven muskot och salt.

    5. Ta ut fågeln och låt den vila i 10-15 minuter.

    6. Värm ärter i kokande vatten någon minut.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

  • 1 h
  • 5 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Pärlhöns är hönsfåglar som lever i Afrika och på Arabiska halvön. De är cirka halvmetern höga med lång hals och långa halsfjädrar. Fjäderdräkten är vackert färgad mörkt gråblå, med vita och ljusblå prickar. 

Kommentar
Om oss