Öl och kumminglaserade revbenspjäll med kompott på karamelliserad lökBild av Magnus Skoglund

Öl och kumminglaserade revbenspjäll med kompott på karamelliserad lök

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Revbensspjäll (tjocka)
    • 3 blad

      Lagerblad
    • 2 kvist

      Timjan
    •  

      Salt
    • Glaze:
    • 3 dl

      Leffe Brune
    • 2 dl

      Råsocker
    • 1 dl

      Sirap (mörk)
    • 2 msk

      Ättika
    • 2 msk

      Kummin (mald)
    • Kompott:
    • 4 styck

      Gul lök
    • 0.50 dl

      Honung
    • 1 msk

      Smör till stekning
  • Gör så här:
    1. Koka spjäll mjuka i saltat vatten med lagerblad och timjan, cirka 2% salt. Koka tills köttet släpper lätt från benen. Lyft upp spjället försiktigt. Kyl ned.
       
    2. Koka ihop öl och råsocker till simmig konsistens. Tillsätt ättika och sirap. Koka tills glazen blir simmig igen. Tillsätt kummin och låt svalna. Pensla på köttet.
       
    3. Skala och skiva lök tunt. Stek den gyllene i brynt smör i omgångar. Tänk på att inte ha för mycket lök i pannan på en gång då det blir väldigt svårt att ge den färg. När löken är stekt tillsätt honung, öl och lagerblad. Låt puttra ihop på låg värme till en kompott. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
       
    4. Servera allt med potatismos.

KOCK: Tommy MyllymäkiTommy Myllymäki

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Karré och revbensspjäll är fett- och smakrikt kött som ofta kombineras med en kraftfull sås och söta tillbehör som t.ex. äppelmos eller  katrinplommon. Grillas revbensspjäll är en söt glace, söt grillolja vanlig. En mager flä  LÄS MER
Kommentar
Om oss