MintkyssarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mintkyssar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 40st)

    • 4 dl

      Florsocker
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 krm

      Ättikssprit (12%)
    • 6 droppe

      Pepparmyntsolja
    •  

      Smörpapper (bakplåts-)
    • Garnering:
    • 75 gram

      Mörk blockchoklad
  • Gör så här:
    1. Koka socker, vatten och ättika till 115- 120°C. Gör trådprov. Se kommentar nedan. Häll över lagen i en skål och låt svalna.

    2. Tillsätt pepparmyntsolja. Rör om. Bearbeta massan med en gaffel tills den blir slät, smidig och ganska fast.

    3. Placera skålen i vattenbad, dvs ställ skålen i en kastrull med lätt kokande vatten. Rör om tills smeten blir seg, tjockflytande.

    4. Olja in ett smörpapper. Klicka ut massan med hjälp av teskedar. Låt stelna.

    5. Smält choklad i vattenbad (tallrik över kastrull med lätt kokande vatten). Lägg en liten klick på varje mintkyss. Förvaras kallt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Trådprov: Doppa två skedar i smeten. För ihop dem och dra isär. Bildas sammanhängande trådar mellan skedarna är smeten klar.

Man kan också testa en droppe sockerlag mellan fingrarna, men tänk på att smeten är het. Skölj fingrarna först i kallt vatten.

Kommentar
Om oss