Matjessill med äggrulle och rädisaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Matjessill med äggrulle och rädisa

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Bufféportioner

    • 4 filé

      Matjessill
    • 4 styck

      Ägg
    • 0.50 dl

      Kapris
    • 1 kruka

      Gräslök
    • 4 cm

      Pepparrot (färsk)
    • 30 gram

      Smör
    • 4 styck

      Rädisor
    •  

      Dill
  • Gör så här:
    1. Koka ägg i 8-9 minuter. Grovhacka kapris. Skala och riv äggen på den grova sidan på ett rivjärn. Skär gräslök fint. Riv pepparrot fint.
       
    2. Lägg smör i en kastrull. Koka tills det börjar dofta rostade nötter. Sila genast försiktigt över i en bunke.
       
    3. Blanda allt och fixera med hjälp av plastfolie till en korv. Ställ in i kylen tills den är kall.
       
    4. Lägg upp matjessill på ett fat. Skär rullen i ”puckar”. Hyvla rädisor väldigt tunt. Lägg på ”äggpuckarna” garnera med rädisor och fina dillvippor.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Blancherade rädisor
Om oss