Linskroppkakor med brynt smör

Linskroppkakor med brynt smör

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Potatis
    • 2.50 dl

      Vetemjöl
    • 1 styck

      Ägg
    • 1.50 dl

      Gröna linser
    • 1 styck

      Gul lök
    • 0.50 msk

      Matolja
    • 100 gram

      Smör
    • 1 styck

      Morot
    • 0.50 styck

      Rotselleri
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis. Pressa och låt kallna. Blanda med mjöl och ägg.

    2. Skala och hacka lök. Fräs i olja utan att bränna. Tillsätt linser och vatten. Koka tills linserna är mjuka, 30-40 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    3. Gör bullar av potatissmeten. Platta ut och lägg på lite av linsblandningen. Rulla ihop till bollar.

    4. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg ner kroppkakorna. Koka tills de flyter upp.

    5. Skala och tärna morot och rotselleri. Koka färdiga i kroppkakevattnet.

    6. Lägg smör i en kastrull. Sätt på spisen. Låt det stå tills det börjar dofta rostade nötter. Lägg i resten av linsblandningen och rotsakerna i smöret. Servera till kroppkakorna.

    7. Servera med rårörda lingon.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss