Lins- och cashewmixBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lins- och cashewmix

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Linsmix:
    • 2 dl

      Puylinser
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 0.50 styck

      Citron
    • 2 msk

      Gräslök (hackad)
    •  

      Salt
    • Cashewmix:
    • 100 gram

      Cashewnötter (osaltade)
    • 0.50 dl

      Tamarisoja
    •  

      el. japansk soja
  • Gör så här:
    1. Linsmix: Koka linser enligt anvisning på förpackning i cirka 20 minuter. Låt svalna.

    2. Skala och finhacka vitlök. Hacka gräslök. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i linser och vitlök. Fräs i en halv minut. Dra åt sidan och pressa över citronjuice. Blanda med gräslök. Smaka av med salt.

    3. Cashewmix: Hetta upp en torr stekpanna. Lägg i nötterna, slå på soya. Stek tills sojan sugits upp av nötterna. Rör om då och då.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Blanda gärna linsmixet med nötterna.
Passar som tillbehör till mat t.ex. soppor. 
Passar även som drinktillbehör.

Kommentar
Om oss