LaxpatéBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Laxpaté

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Tjocka skivor

    • 500 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 300 gram

      Lax (gravad)
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 1 msk

      Potatismjöl
    • 3 dl

      Vispgrädde
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Smör
  • Gör så här:
    1. Skär den färska laxen i bitar.
      Lägg den färska laxen, ägg, potatismjöl, vispgrädde och kryddor i en mixer och mixa till en slät smet.

    2. Sätt på ugnen på 175 grader och smöra en patéform.

    3. Skär gravlaxen i stavar eller tunna skivor. Varva gravlaxskivorna/stavarna och laxsmeten i patéformen.

    4. Fyll en plåt med vatten och ställ patéformen däri. Täck patéformen med aluminiumfolie och grädda patén i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

    5. Servera laxpatén kall, gärna med en kall god örtsås.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Laxpaté med dill
Om oss