Lammstek (förberedd friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammstek (förberedd friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min( + 1 h 20 min )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 1 kilo

      Lammstek (benfri)
    • 1 msk

      Timjan (färsk, hackad)
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 msk

      Rosmarin (färsk, hackad)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 4 krm

      Svartpeppar (nymald)
    • 1.50 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen till 175 grader.
      Skala och finhacka vitlök.
       
    2. Blanda örter, kryddor, vitlök och olivolja och gnid in blandningen på köttet. Lägg steken i en ugnsfast form. Stick en kötttermometer i köttets tjockaste del.
       
    3. Sätt in köttet i ugnen. Beräkna ca 40 min per kilo kött. Lammsteken är klar när innetemperaturen i köttet visar 65°C.

      Steken bör vara ganska genomstekt för god hållbarhet, inte blodig.

      Låt köttet kallna, packa i plastpåse.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika, bl.a. för att lamm är ganska smakrikt och för att tillbehören brukar vara smakrika. Variationsrikedomen är dock stor alltifrån asiatiska wokade rätter till klassiska lammstekar.  LÄS MER
Kockens tips!

Skär skivor och ät dem kalla eller lätt värmda i panna, t.ex. med potatismos och sallad till. Använd det även kallt som smörgåspålägg med en klick gelé e.d. Vi lovar: Grannarna kommer titta avundsjukt på er stek!

Kommentar
Om oss