Lammlägg, smörkokta vårprimörer

Lammlägg, smörkokta vårprimörer

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Lammlägg
    • 10 styck

      Morötter (späda)
    • 200 gram

      Sockerärter
    • 5 styck

      Vårlök
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Bryn lägget i smör tillsamman med vitlök och örter i en stekpanna.
Lägg i ugnsform, el. på galler med plåt under. Stek i ugnen i 150 grader i ca 1 timme. Köttet är klart när det börjat lossa från benet.
    2. Skölj grönsakerna. Skala morötter och dela salladslöken på mitten. Koka upp saltat vatten, lägg i en ordentlig klick smör, tillsammans med grönsakerna. Låt dem bara puttra någon minut så att de fortfarande är al dente. Strö över lite salt och peppar.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt lammlägg

Kokt lammlägg

1 hEnkelt

0 voting
Bräserad lammlägg
Om oss