Lammlägg i ugnBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammlägg i ugn

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      Lammlägg
    • 800 gram

      Potatis
    • 2 styck

      Morot
    • 2 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 msk

      Majsstärkelse
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Salta och peppra läggen runt om. Lägg köttet på galler över en plåt. Ställ in i ugnen i cirka 1 timme. Köttet är klart när det börjar lossna från benet.

    3. Koka potatis. Känn med en sticka om de är klara.

    4. Skär morot i 4 delar på längden. Koka strimlorna cirka 5 minuter i lättsaltat vatten.

    5. Koka upp grädde. Tillsätt kalvfond och stärkelse. Låt såsen sjuda på låg värme några minuter tills den har tjocknat.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Fläsklägg med rotmos, eller surkål

Fläsklägg med rotmos, eller surkål

  • 2 h 30 min
  • 17 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter med utpräglad salt smak kan t.ex. vara grillad lamm eller torkat kött, förutsatt att tillbehören inte har särpräglad smak.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Svampcrêpes i ugn (varm)
0 voting
Lax i ugn

Lax i ugn

35 minMedel

Om oss