Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfiléBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Lammytterfilé
    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 styck

      Morot
    • 1 styck

      Palsternacka
    • 1 styck

      Sötpotatis
    • 1 liter

      Vatten till gryta
    • 4 msk

      Kalvfond (konc)
    • 2 tsk

      Maizena
    • 1 msk

      Matolja (oliv) till stekning
    •  

      Timjan (torkad)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skär lök i klyftor.
      Skala och skiva morötter.
      Skala och tärna palsternacka.
      Skala och tärna sötpotatis.
      Putsa lammfilén fri från senor.
      Klappa in salt, peppar och timjan på köttet.

    2. Hetta upp olivolja i stekkastrull på medelhög värme. Tillsätt alla grönsaker. Stek 4-5 minuter. Rör om några gånger.

    3. Tillsätt vatten+fond, salta och peppra. Blanda ut maizena med lite vatten och rör ner det i grytan. Låt puttra ca 5 minuter.

    4. Hetta upp matolja i en panna på medelhög värme. Bryn köttet runt om. Sänk värmen och efterstek 5-10 min under lock. Ta ur och låt vila i 10 minuter.

    5. Häll upp grönsakerna i tallrikar. Skär köttet i skivor och lägg över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika oavsett om de är magra eller kraftfulla rätter. Dels är lammkött ganska smakrikt i sig självt, dels brukar kryddning och tillbehör vara smakrika. Smakrika rätter kräver smakrika drycker.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lammgryta rapido

Lammgryta rapido

40 minMedel

Om oss