Kycklinggryta med bönor, tomat och selleri

Kycklinggryta med bönor, tomat och selleri

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Kyckling (hel)
    • 2 stjälk

      Blekselleri
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 400 gram

      Vita stora bönor (burk)
    • 1 burk

      Passerade tomater
    • 4 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 0.50 dl

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Stycka kyckling i vingar, lår och bröst, dela brösten i 2 delar. Bryn delarna i lite olja i en stekpanna.

    2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär blekselleri i skivor. Fräs grönsakerna i resten av oljan i en gryta. Lägg i lår och vingar i grytan. Slå på tomater, vatten och kycklingfond. Koka i 6 minuter.

    3. Lägg i brösten. Koka sakta tills kycklingen är klar, 5-7 minuter.

    4. Häll av vätskan på bönorna. Häll i grytan. Smaka av med salt och peppar.

    5. Servera gärna med krämig polenta.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Magnus: Jag själv köper nästan alltid hel kyckling. Dels för att det är billigt, dels för att du får ben att koka buljong på med på köpet. Frys in skrovet och när du fått några så tar du fram dem och kokar en god buljong på.

Kommentar
Om oss