Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompottBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 1 kilo

      Rabarber
    • 0.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 3 styck

      Stjärnanis
    • 2 tsk

      Koriander (mald/stött)
    • 0.50 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 1.50 msk

      Strösocker
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Mandelpotatis
    • 2 styck

      Morot (stor)
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Tillbehör: Sätt ugnen på 175°C.
      Skala och strimla potatis och morot.
      Lägg över i ugnssäker form.
      Häll över lite olivolja. Salta lätt.
      Sätt in i ugnen i cirka 45 minuter.
       
    2. Skär rabarberstjälkar i cm-stora bitar.
      Lägg i kastrull. Tillsätt vin, stjärnanis, koriander, sambal oelek och socker.
      Koka upp och låt småkoka i 15 minuter.
       
    3. Gnid in kycklingfiléerna med olivolja.
      Salta och peppra lätt.
       
    4. Hetta upp grillpanna utan fett och stek filéerna ett par minuter på var sida.
      Lägg över i ugnssäker form. Sätt in i ugnen de sista 15 minuterna brevid potatisen.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Morötterna på bilden är blåsvarta i kanten. Detta pga att det är s.k. lila morötter. Det finns olika färgvarianter av morötter, lila, röda, vita m.fl. Smaken brukar vara snarlik de vanliga orangea morötterna och används på samma sätt.

Kommentar
Om oss